Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er teksten man må akseptere på Android, men hvorfor må Facebook også logge hvor lang tid du har snakket med en kontakt og plassere informasjonen i en lang logg på en server? (Ill.: Facebook)

Facebook Norge til ITavisen: – Vi selger aldri ditt mobilnummer eller SMS-er

Les hele forklaringen deres.

I en epost til ITavisen ønsker Facebook Norge å forklare seg vedrørende artikkelen om Facebooks logging av mobilsamtaler.

Dette skrev vi ikke

Vinklingen til artikkelen gikk på mengden informasjon Facebook samler om deg, og ikke at telefon-nummer eller SMS-er blir videresolgt av Facebook til andre selskap – dette har vi ikke grunnlag for å påstå, og det gjorde vi heller ikke.

Vi er likevel forvirret over det faktum at vi ikke finner noe informasjon om dette på denne lange listen som visstnok skal avsløre alt som samles.

Et viktig poeng, som Facebook Norge utdyper i teksten under, er at dette gjelder Android og ikke iPhone.

Slik forklarer Facebook det i appen.
Slik forklarer Facebook det i appen. (Ill.: Facebook)

Dette forklarer Facebook Norge

Facebook Norge ønsket likevel å presisere dette til redaksjonen, og for at alle parter i en sak skal få svare, publiserer vi svaret til Facebook Norge:

«Kontakter deg angående påstanden om at Facebook logger folks telefon- og SMS-teksthistorikk uten deres tillatelse. Denne påstanden stemmer ikke. Facebook selger aldri disse dataene, og samler ikke innhold i tekstmeldinger eller samtaler til brukerne.»

«Anrops- og tekstlogglogging er en del av en innloggingsfunksjon for personer som bruker Messenger eller Facebook Lite på Android. Når du registrerer deg for Messenger eller Facebook Lite på Android, eller logger deg på Messenger på en Android-enhet, får du muligheten til å laste opp kontaktene dine kontinuerlig, samt samtale- og tekstloggen. Folk må uttrykkelig akseptere å bruke denne funksjonen.»

«Hvis du ikke lenger vil kontinuerlig laste opp denne informasjonen, kan du enkelt slå av denne funksjonen i innstillingene dine. Når denne funksjonen er aktivert, kan også opplasting av kontaktpersoner bruke informasjon som når en samtale eller tekstmelding ble opprettet eller mottatt. Denne funksjonen samler ikke innholdet i samtalene dine eller tekstmeldingene. Din informasjon er lagret sikkert, og Facebook selger ikke denne informasjonen til tredjepart.»

Facebook henviser til mer informasjon om dette i en artikkel hos Facebook, publisert i går, etter at mange medier skrev om loggingen av mobilnummer i helgen.

Stikkord: facebook