Donald Trump innfører straffetoll mot Kina.
Donald Trump innfører straffetoll mot Kina.

Annonse


Trumps straffetoll mot Kina kan ramme teknologiindustrien

President Donald Trump innfører en straffetoll på 60 milliarder dollar, rundt 465 milliarder kroner, på import av diverse kinesiske varer. I forbindelse med innføringen, uttalte presidenten at dette bare er starten.

Kan ramme teknologiindustrien

Ifølge Trump-administrasjonen kommer straffetollen som et svar på at Kina blant annet stjeler den intellektuelle eiendommen til amerikanske selskaper. I en uttalelse sier Raj Shah, talsmann for Det hvite hus, at Kina har stålet teknologi som omfatter en rekke produkter og strategier.

CNBC skriver at straffetollen i hovedsak rammer kategorier der Kina har en overtak på USA og inkluderer luftfart, jernbane, elbiler, men også høyteknologiske produkter. En liste over produkter forventes om 15 dager.

Ønsker ikke handelskrig

Kina på sin side uttaler at landet ikke ønsker noen handelskrig med USA. Huw Chunying, talsperson for den kinesiske utenriksministeren, sier følgende i en uttalelse til CNN:

Annonse
– Det er urealistisk og urimelig å forlange fullstendig likestilling i handel. Vi håper at begge sider kan sette seg ned og diskutere rolig.

Det kinesiske utenriksdepartementet sa torsdag at landet ikke bør straffes for at det ikke ønsker å kjøpe det USA selger.

 

Kilder:
CNBC,
CNN

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse