Apple og flere teknologiselskaper reiser til Kina etter at USA innførte straffetoll.
Apple og flere teknologiselskaper reiser til Kina etter at USA innførte straffetoll.

Annonse


Derfor reiser Apple og Google til Kina

Bloomberg melder at toppsjefer som Tom Cook (Apple), Sundar Pichai (Google), Ginny Rometty (IBM) og Qualcomms Steve Mollenkopf tar turen til helgens China Development Forum. Dette er en årlig messe der vestlige selskaper kan knytte kontakt med lokale.

Alle har det samme målet: å gjøre mer forretninger i landet.

Risikerer svakere omsetning

Apple har de seneste årene gjort det godt i Kina og er det utenlandske teknologiselskapet som gjør det best i landet, men omsetningen falt under det siste finansåret. Den ferske straffetollen fra Trump-administrasjonen, som i stor grad trolig rammer teknologiindustrien, kan ytterligere påvirke forretningene i negativ grad. I en e-post til Bloomberg, skriver Gene Munster i Loup Ventures at Apples omsetning i landet kan falle med 15 prosent.

iPhone-produsenten har også høstet kritikk for å ha flyttet iCloud-servere for kinesiske brukere til selskaper med tilknytting til myndighetene.

Annonse
Potensielt vanskeligere for Google

Google tar, som nevnt over, også turen til den årlige konferansen. Søkegiganten sliter med å gjøre forretninger i Kina og trakk seg faktisk ut i 2010 grunnet søkesensur fra myndighetene. Som Bloomberg skriver, har Google de seneste årene forsøkt å vende tilbake til landet, men foreløpig har det skjedd få fremskritt.

Også her spiller Trump-tollen inn og den mulige handelskrigen som kan gjøre det enda vanskeligere for Google å få innpass i landet.

Kina er også et viktig marked for amerikanske Qualcomm som i 2015 underskrev en viktig lisensieringskontrakt i landet, og det etter å ha betalt en bot og godtatt å senke prisene for lokale selskaper, skriver Bloomberg.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse