Fortnites månedlige omsetning i februar var betraktelig høyere enn for PUBG.
Fortnites månedlige omsetning i februar var betraktelig høyere enn for PUBG.

Annonse


Fortnite går forbi PUBG i omsetning

Vi meldte allerede for to dager siden at pengene triller inn til Epic Games. Etter at salgstallene for februar kom ut, er det nå klart at den månedlige omsetningen for Fortnite er bedre enn for PUBG.

126 millioner dollar

I februar måned kunne Epic Games nemlig registrere en omsetning på hele 126 millioner dollar for gratis-spillet Fortnite. PUBG klarte “bare” å dra inn 103 millioner dollar i forrige måned.

Nyhetene burde ikke komme overraskende. Fortnites popularitet har den siste tiden skutt i været, og nå når spillet er tilgjenglig på mobile enheter vil populariteten bare fortsette å øke.

Fortnite har flere fordeler

Selv om Epic Games har lånt noen elemementer fra PUBG, har Fortnite noen klare fordeler sammenliknet med PUBG. Først og fremt er Fortnite gratis å spille, mens PUBG krever 30 dollar for hver enkelt lisens – og det er også herfra PUBG får mesteparten av pengene sine fra. Epic Games tjener derimot rått på valgfrie kosmetiske in-game-gjenstander og emotes.

Annonse


Emotes på vei til PUBG

Riktignok er det mulig å kjøpe kosmetiske gjenstander i PUBG også, men PUBG har ikke klart å oppnå samme suksessen som Epic Games. Utviklerne bak PUBG har annonsert at de planlegger å legge til emotes i spillet – noe som har vært tilgjengelig i Fortnite helt siden lansering.

Den siste klare fordelen for Fortnite er at spillet er tilgjengelig på PS4, XBox One og PC, og nå er spillet også tilgjenglig i beta på iOS.

Fortnite er barnevennlig

– Fortnite har en enklere læringskurve og er mer barnevennlig takket være spillets tegnefilmaktige stil. Disse faktorene samlet har gjort Fortnite til et sosialt fenomen, skriver Superdata Research i et blogginnlegg.

– At spillet nå lanseres til mobiltelefoner gjør at spillet også appelerer til unge spillere som ikke har tilgang på PC eller spillkonsoller.

Hva foretrekker du? Fortnite eller PUBG?

Kilde:
The Verge

Annonse