Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi viser deg hvordan du sletter innleggene dine på Facebook, steg for steg. (Ill.: Pixabay / Geralt)

Rensk Facebook-profilen din

Et Chrome-tillegg lar deg enkelt slette innlegg og likes uten at du nødvendigvis må slette profilen din.

Etter nyhetene om at brukerdata fra Facebook har blitt samlet inn, og blitt brukt i blant annet Trumps valgkamp, er det mange som ønsker å slette sine brukerkontoer – eller i det minste innleggene sine. De som kjenner til Facebook, vet at sistnevnte er tidkrevende, da hvert enkelt innlegg må slettes separat.

Heldigvis finnes det et Chrome-tillegg som gjør jobben med sletting av innlegg og «likes» for deg.

Hvis du ønsker å ta vare på Facebook-dataene dine, kan du laste ned en backup fra Facebook. For å gjøre dette må du gå inn under innstillinger, for så å trykke på «Last ned en kopi av dine Facebook-data.» Følg instruksjonene du får på skjermen og Facebook begynner å forberede backupen for deg. Når Facebook er ferdig sender de deg backupen på e-posten som Facebook-profilen din er knyttet til.

Slik skaffer du backup av Facebook-profilen din.
Slik skaffer du backup av Facebook-profilen din. (Ill.: Privat)
Slik ber du Facebook lage en backup for deg.
Slik ber du Facebook lage en backup for deg. (Ill.: Privat)

Når du har fått backupen din, kan du installere Chrome-tillegget kalt Social Book Post Manager.

Besøk Chrome Web Store for å laste ned og installere tillegget.
Besøk Chrome Web Store for å laste ned og installere tillegget. (Ill.: Privat)

Etter det, åpner du Facebook og går til din aktivitetslogg. Aktivitetsloggen finner du på samme sted der du fant innstillingene.

 

Her finner du aktivitetsloggen din.
Her finner du aktivitetsloggen din. (Ill.: Privat)

I menyen til venstre har du nå muligheten til å filtrere ut hva du vil slette. I vårt eksempel ønsker vi å fjerne våre «Sider og interesser».

Velg i menyen til venstre hva du ønsker å slette fra profilen din.
Velg i menyen til venstre hva du ønsker å slette fra profilen din. (Ill.: Privat)

Klikk deretter på ikonet for Chrome-tillegget du akkurat lastet ned.

Ikonet for Social Book Post Manager er som regel til høyre for adresselinjen.

Etter at du har klikket på ikonet, vil Social Book Post Manager åpne og gi deg en liste over forskjellige filtre som du kan bruke når du sletter innlegg fra Facebook.
Disse filtrene lar deg velge mer nøyaktig hvilke innlegg du vil ha bort. Om du vil fjerne innlegg fra enkelte år eller måneder, er dette fullt mulig. Huker du av for «Prescan on Page» vil Chrome-tillegget vise deg hva som kommer til å bli slettet, før du så får mulighet til å slette.

Her får du muligheten til å renske bort enkeltår fra profilen din.
Her får du muligheten til å renske bort enkeltår fra profilen din. (Ill.: Privat)

Hvis du er fornøyd med de innleggene som er valgt for sletting, trykker du ganske enkelt på knappen for bekreftelse og du er ferdig.

Bekreft slettingen og du har rensket bort de valgte innleggene.
Bekreft slettingen og du har rensket bort de valgte innleggene. (Ill.: Privat)

Vær OBS på at om du har en veldig innholdsrik aktivitetslogg, så kan det være at Chrome-tillegget ikke vil forhåndsvise innleggene som du ønsker å slette. I så tilfelle må du huke bort «Prescan on Page».

Kilde:
Bleepingcomputer

Stikkord: facebook, personvern, Tips