Cambridge Analytica-sjef Alexander Nix har fått sparken.
Cambridge Analytica-sjef Alexander Nix har fått sparken.

Annonse


Se hvordan han ble avslørt – nå er sjefen i selskapet tilknyttet Facebook-skandalen suspendert

Kan Facebook måtte komme til å betale hver eneste EU-bruker erstatning? Det kan bli ytterste konsekvens om et massesøksmål lykkes og det vil være snakk om milliarder av dollar.

Dette kan bli svært dyrt for Facebook

“Nylig ble det kjent at den private informasjonen til 50 millioner Facebook-brukere ble tilgjengelig for en tredjepart og det uten brukernes samtykke. Bak dette står selskapet Cambridge Analytica og informasjonen ble brukt blant annet i den amerikanske valgkampen i 2016.”

Videre meldte Aftenposten at “Facebook sa i en uttalelse lørdag at de involverte gav sin samtykke og nekter for at informasjonen ble tatt uten lov. Forbrukerrådet i Norge godtar ikke det sosiale mediets historie.”

Personvernlovgivningen svakere i USA

Situasjonen er ikke lik i USA der man som bruker har lov å gi fra seg rettighetene sine, mens EU har langt strengere personvernlovgivning.

Annonse
Uansett skal lovbruddet ha skjedd idet Facebook leverte personinfo om 50 millioner brukere videre til Cambridge Analytica –  det er jo Facebook-vilkårene brukeren har godkjent, og ikke Cambridge Analyticas.

Selskapet er beskyldt for bestikkelser, for å bruke falske ID-kort og for å bruke prostituerte for å hente ut informasjon fra offeret.

Siste nytt

Det nyeste i saken er at Cambridge Analytica-sjef Alexander Nix er suspendert mens en intern undersøkelse igangsettes.

Styret i selskapet ser svært alvorlig på avsløringene til Channel 4 “og at beskyldingene ikke representerer verdiene eller hva vi gjør i selskapet”, hevdes det i en pressemelding.

Selskapets felt er “data mining” og analyser av dem i kombinasjon med “strategisk kommunikasjon” under valg. Selskapet er fem år.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse