Harman integrerer Watson Assistant i en Maserati.
Harman integrerer Watson Assistant i en Maserati.

Annonse


IBMs Watson-drevne AI kan brukes til “alt”

Watson Assistant er selskapets løsning for bedrifter som ønsker å bygge inn digitale assistenter i sine produkter.

Er ikke låst til ett selskap

I motsetning til Siri som er låst til Apples egne produkter, er den Watson-drevne assistenten den rake motsetning. IBMs partnere kan bygge den virtuelle assistenten inn i produkter som kjøleskap, TV-er, smarthjemprodukter eller hva det måtte være.

Man kan både skrive og bruke stemmekommandoer for å kommunisere med Watson, det avhenger av hvordan selskapene ønsker å integrere den i sine løsninger. Når det gjelder stemmekommandoer, er Watson faktisk ikke bare trent til å følge dem, men kan også lære og huske brukerens preferanser.

Apple Siri kritiseres fra flere hold.

Annonse


Flere partnere

Harman er en av de første Watson Assistant-partnerne. Under Think-konferansen til IBM, viste selskapet frem Watson som en stemmeassistent i konseptbilen Maserati GranCabrio. Flyplassen i München er en annen partner og bruker teknologien til å drive Pepper-roboter som hjelper de besøkende med å finne veien.

IBM fortalte under konferansen at Watson for eksempel kan sjekke brukeren inn på et hotell automatisk og sørge for at leiebilen står klar når du lander. Hvis selskapene støtter teknologien, selvsagt.

 

Kilde:
The Verge

Annonse