Mindre ventetid er bra.
Mindre ventetid er bra.

Annonse


Endelig raskere Windows 10-oppdateringer – Microsoft har forbedret tiden med 63 prosent

Microsoft har jobbet hardt med å sørge for at det går raskere å installere nye og store Windows 10-oppdateringer. Ifølge Windows Insider-topp, Dona Sarkar, kan selskapet vise til en forbedring på 63 prosent sammenliknet med “Creators Update” som ble tilgjengelig for et år siden.

63 prosent raskere

Det betyr at man ved neste utrulling, skal kunne oppdatere Windows 10 på rundt 30 minutter. Altså en stor forbedring fra de foregående lanseringene. Merk at det gjelder “frakoblet” tid, det vil si når PC-en er opptatt mens den oppdaterer.

For å oppnå dette, har Microsoft blant annet flyttet deler av jobben som gjøres under frakoblet-fasen til det som skjer før PC-en starter på nytt for å installere oppdateringen. I tillegg er det kjent at Windows-produsenten jobber hardt med å begrense størrelsen på oppdateringene.

Annonse


Ifølge selskapet var gjennomsnittlig frakoblet-tid ved “Fall Creators Update” lanser i fjor høst, 51 minutter, og at det nå har klart å begrense tiden ytterligere.

Samtidig er det verdt å merke seg at pålogget-fasen, som Microsoft kaller det, bruker lengre tid. Selskapet sier at dette ikke vil merkes for de fleste brukere ettersom oppdateringsprosessen kjører med lav prioritet slik at det ikke går ut over batteritid eller ytelse.

 

Kilde:
Windows Insider Blog

Annonse