iPhone X har avansert ansiktsgjenkjenning, kalt FaceID.
iPhone X har avansert ansiktsgjenkjenning, kalt FaceID.

Annonse


Apple kan ligge to år foran konkurrentene med Face ID-teknologi

Ifølge tre store produsenter, ligger Apple langt foran konkurrentene når det gjelder 3D ansiktsteknologi. Samtidig vet vi at Huawei brygger på noe stort.

Tidligst 2019

Produsentene Viavi Solutions, Finisar og Ams AG mener at flaskehalser i produksjonen av vertical-cavity surface-emitting-lasere (VCSEL) er årsaken til at de andre produsentene ikke vil ha samme 3D-teknologi som iPhone X, som Apple kaller Face ID, før tidligst 2019.

Bill Ong i Viavi sier til Reuters at det kan ta lang tid for Android-produsentene å sikre nok leveranser og at 3D-teknologien tidligst er på plass i telefoner mot slutten av det inneværende året. Han advarer samtidig om at produksjonsvolumet vil være lavt.

Overfor Reuters sier Craig Thompson i Finisiar at de forventer en betydelig vekst for VCSEL-teknologi i 2019, mens også Moritz Gmeiner i Ams mener at mye vil skje i 2019.

Annonse
Face ID-konkurrentene kritiseres.

– Blir viktig for AR

Ifølge estimater fra Gartner vil 40 prosent av nye smarttelefoner i 2021 ha 3D-kameraer. I tillegg til ansiktsgjenkjenning vil disse også kunne brukes til AR-teknologi, mener analyseselskapet.

– Slik funksjonalitet kommer til å bli veldig viktig for AR. Jeg tror det er et område du ikke ønsker å ligge bak på, sier Gartner-analytiker Jon Erensen overfor Reuters.

 

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse