Elon Musk snakker om oppskriften bak suksessen.
Elon Musk snakker om oppskriften bak suksessen.

Annonse


Elon Musk: – Vi er i en annen liga

Under et intervju med GQ Magazine forklarer Tesla- og SpaceX-sjef Elon Musk hvorfor han ikke er som andre entreprenører.

– Vi ønsker å skape liv på månen

– Det jeg gjør i SpaceX er i en annen liga enn Richard Branson og Jeff Bezos, sier han til magasinet.

Branson er den engelske forretningsmannen bak Virgin, mens Bezos er toppsjefen i Amazon. Førstnevnte er aktuell med selskapet Virgin Galactic som jobber med å virkeliggjøre private reiser i verdensrommet.

– Våre kjøretøy har rundt 100 ganger mer energi enn Richard Bransons. Det han gjør er fantastisk – jeg har faktisk kjøpt en billett! Men det er en stor forskjell: det han gjør blir en morsom reise, men det handler ikke om å bli flerplanetarisk – noe som er vårt mål. Vi ønsker å skape liv på månen, fortsetter Musk.

Annonse


Elon Musk advarer.

Var nære å mislykkes

Tesla-sjefen sier i intervjuet at det var stor sjanse for at han ville mislykkes med Tesla, men at besluttsomhet var en viktig nøkkel. Musk sier at når finanskrisen var et faktum i 2008, måtte han satse hver krone han hadde på tesla.

– Jeg gav alt og, heldigvis, var det akkurat nok.

En annen ting han trekker frem, er tilstedeværelse. Musk ansatte en toppsjef til å drive Tesla, men forteller til GQ Magazine at det raskt ble tydelig at han ikke leverte.

– Å ta over var det eneste valget jeg hadde. Nå har jeg et fantastisk lag, og jeg bruker mesteparten av tiden min på prosjektering og design. Det er min sterke side, sier Musk.

 

Kilde:
GC Magazine

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse