Magic Leap saksøkes av tidligere ansatt.
Magic Leap saksøkes av tidligere ansatt.

Annonse


Magic Leap: – Vi er sikre på at klagen er helt grunnløs

Bloomberg rapporterer at Kimberly Cuoto, en tidligere ansatt i Magic Leap, saksøker selskapet. Cuoto hevder at AR-selskapet har feilklassifisert hundrevis av ansatte som uavhengige konsulenter og det for å slippe å betale skatt på 36 millioner dollar, snaut 280 millioner kroner, i lønnsutbetalinger.

Avfeier påstandene

Kvinnen jobbet med selskapets kontraktsarbeidere og sier hun klaget om praksisen i et møte med lederskapet i selskapet og dets advokater i november. Ifølge søksmålet ble hun avskjediget dagen etter, skriver Bloomberg.

Cuoto hevder at Magic Leap på daglig basis identifiserte talent i andre selskaper, kontaktet dem og ansatte dem som konsulenter for å hindre konkurranseklausuler.

“Vi er sikre på at klagen er helt grunnløs og vi vil forsvare selskapet mot disse grunnløse påstandene. Vi tror at søksmålet, som er en av mange levert inn av det samme, Florida-baserte advokatbyrået, er en del av en pågående kamp med å utnytte Magic Leaps høye status og økonomiske ressurser gjennom tydelig misbruk av prosessen”, skriver selskapet i en uttalelse til nyhetsmediet.

Annonse


Magic Leap har endelig vist hva det jobber med.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse