Trådløs lading kan være praktisk, men kanskje ikke så bra for batteriet.
Trådløs lading kan være praktisk, men kanskje ikke så bra for batteriet.

Annonse


Derfor kan trådløs iPhone-lading være en dårlig idé

Mange år etter konkurrentene kom trådløs lading omsider til Apple iPhone i fjor høst i form av lanseringene 8, 8 Plus og X. Men er egentlig trådløs opplading av mobilen noe lurt?

80 prosent etter 500 ladesykluser

I et innlegg på ZDNet skriver teknologiskribenten Adrian Kingsley-Hughes om sine erfaringer med trådløs lading av sin iPhone. Apple skriver at et iPhone-batteri skal ha 80 prosent av opprinnelig kapasitet etter 500 ladesykluser, men Kingsley-Hughes syns at ladesyklusene på iPhonen gikk rimelig fort unna.

“Tilbake i januar hadde iPhonen min nådd 90 ladesykluser etter fire måneder i bruk. Nå er det mars og seks uker senere, og jeg har nådd 135 sykluser”, skriver han.

Hvis tempoet fortsetter vil iPhonen nå 500 ladesykluser etter 20 måneder i bruk, men teknologiskribenten selv tror at det vil skje før den tid.

Annonse




Så hva er det som skjer?

Bytter til kablet lading

Kingsley-Hughes forklarer at man når man lader batteriet via kabel, er det noe belastning på batteriet, men den er minimal.

“Men når man lader trådløs, er det batteriet som driver iPhonen og den trådløse laderen brukes kun til å lade opp batteriet”, skriver han og fortsetter:

“Det betyr at ved å bytte fra kablet til trådløs lading, får ikke batteriet en pause og det fører til at man går raskere gjennom ladesykluser.”

Frem til nå har han lagt seg fra iPhonen på en ladeplate når den ikke er i bruk, men tanken på at batteriet skal være mye dårligere i løpet av to år, har fått han til å droppe det.

“For øyeblikket har jeg byttet tilbake til kablet lading”, konkluderer han.

Hva foretrekker du? Trådløs eller kablet mobillading?

 

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse