GrayKey er boksen som låser opp iPhone din.
GrayKey er boksen som låser opp iPhone din.

Annonse


Denne låser opp iPhonen din

I kjølvannet av San Bernardino-skytingen i USA – og krangelen mellom FBI og Apple – har låste smarttelefoner vært høyt diskutert verden rundt. På den ene siden står politiet og myndighetene som mener at det er nødvendig at de får tilgang av sikkerhetshensyn, på den andre siden står mobilprodusentene som sier det handler om personvernet til kundene.

Tar opptil tre døgn

Selskapet Grayshift annonserte i fjor at det hadde utviklet en enhet som kan knekke en iPhone uten å kunne passkoden. Enheten heter “GrayKey”. Nå har sikkerhetsselskapet Malwarebytes fått en titt på den mystiske boksen som kun kan anskaffes av politiet.

GrayKey er en forholdsvis liten enhet som har plass til to iPhoner samtidig, men kan kun låse opp én av gangen. Ut av boksen stikker det to Lightning-kabler. Å låse opp en iPhone kan ta alt fra to timer til tre døgn, skriver Malwarebytes.

For eksempel tar det mer tid å knekke en sekssifret kode.

Annonse
Passkoden blir vist direkte på skjermen til iPhonen, og når enheten er låst opp, kan man hente ut all informasjon på den.

Cellebrite sier det er bra de kan låse opp iPhone.

Låser opp iPhone X

GrayKey fungerer på nyere enheter som iPhone X og iOS versjon 11.2.5. Det er høyst sannsynlig at boksen også kan knekke iOS 11.2.6 med mindre Apple har tettet eventuelle hull.

Prisen på den mektige boksen starter på 15 000 dollar og denne modellen krever tilkobling til Internett. En dyrere modell til 30 000 dollar har ikke denne begrensningen og tillater også uendelige forsøk på uendelig antall enheter.

Men det er ikke en boks du kan få tak i selv om du har penger liggende. Det er kun politiet i USA som får kjøpt GrayKey. Det er ukjent om politiet i andre land får kjøpt GrayKey.

Så kan en jo bare tenke på hva som vil skje hvis den ender opp i feil hender.

 

Kilde:
Malwarebytes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse