Audi har gitt en prisindikasjon på Audi e-tron.
Audi har gitt en prisindikasjon på Audi e-tron.

Annonse


Over 4000 nordmenn har satt seg på liste – her er prisen på Audi e-tron

Audi e-tron blir den første ordentlige konkurrenten til Tesla Model X når den lanseres senere i år, men den vil også konkurrere med Jaguar I-Pace.

Over 4000 nordmenn har reservert en plass i køen for å kjøpe den kommende el-SUV-en til Audi og nå er prisen offentliggjort.

Rimeligere enn Model X, dyrere enn I-Pace

Eller prisindikasjon, som Audi i Norge omtaler det som. Det er nemlig den tyske startprisen som er avslørt, men den gir en indikasjon på hva prisen vil starte på her til lands.

– Dette er en prisindikasjon som viser at bilen kanskje er innen rekkevidde for enda flere enn de som i dag har reservert en plass i køen. Vi forventer veldig god tilgang på biler til det norske markedet og vi er klare til å ivareta mange flere enn de som til nå står på reservasjonslisten, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, i en pressemelding. Han legger til:

Annonse


– Samtidig er vi trygge på at tallet som ble delt i dag gir en god pekepinn på prisnivået for Audi e-tron.

Audi og Porsche annonserer store elbilplaner.

Audi AG oppgir i dag en pris på 80 000 euro, 760 000 kroner med dagens kurs, inklusiv 19 prosent moms. En slik moms er det ikke på elbiler i Norge, derfor må man trekke fra 19 prosent. Da ender vi på rundt 67 200 euro, altså i underkant av 640 000 kroner.

Til sammenlikning koster konkurrentene følgende:

  • Jaguar I-Pace: 599 900 kroner (utstyrsversjon S)
  • Tesla Model X: 674 920 kroner (75D)

Audi e-tron utstyres med et batteri på 95 kWt og har en estimert rekkevidde på 500 kilometer basert på NEDC-syklusen. Rekkeviddetallet er basert på en konseptutgave.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse