Volkswagen satser stort.
Volkswagen satser stort.

Annonse


Vil Tesla merke elbilpresset? Volkswagen investerer 190 milliarder i batteriteknologi

Tesla er en av de store bilprodusentene innen elbilmarkedet, men vil trolig merke det når de største produsentene setter inn støtet.

Storsatsing på elbiler

Tyske Volkswagen er en av dem og nå annonserer selskapet en storsatsing på elbiler og tilhørende teknologi. Volkswagen satser 20 milliarder euro, rundt 190 milliarder kroner, på elbilbatterier og inngår samarbeid med selskaper som Samsung SDI, LG Chem og Contemporary Amperex Technology.

I tillegg har selskapet planer om 16 fabrikker som skal produsere elbiler – det vil skje før årsslutt i 2020. Per nå har Volkswagen tre fabrikker som produserer elbiler. Bilprodusenten har et uttalt mål om å produsere tre millioner elbiler i 2025.

Dette er bare starten og omfatter Kina og Europa der Volkswagen selger 80 prosent av bilene sine. En avtale for Nord-Amerika ventes også om kort tid, opplyser Bloomberg. Totalt planlegger Volkswagen å kjøpe elbilbatterier for hele 50 milliarder euro som del av satsingen som inkluderer tre modeller i 2018 og en rekke flere i årene som kommer.

Annonse


Volkswagen med spennende konsept.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse