Microsoft advarer om økt bruk av ondsinnet kryptovaluta.
Microsoft advarer om økt bruk av ondsinnet kryptovaluta.

Annonse


Nå advarer selv Microsoft mot kryptogravere som misbruker maskinen din

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Etter den sterke veksten til bitcoin og flere andre, digitalvalutaer har kriminelle rettet oppmerksomheten til kryptograving. Det melder Microsoft.

Advarer

Selskapet har forsket på dette ved å hente inn telemetri via Windows Defender. Funnene viser at PC-er som er rammet av “trojaniserte kryptovalutagravere” var på gjennomsnittlig 644 000 unike maskiner hver måned siden september 2017 og januar 2018.

Forskningen viser at samtidig som misbruken av kryptogravere går opp, går bruken av løsepengevirus ned. Microsoft stiller spørsmål om disse tilfellene er relatert, men skriver at det er lite sannsynlig at kyberkriminelle vil avslutte med løsepengevirus i nærmeste fremtid.

Annonse


“Men fremveksten til trojanisert kryptovalutagravere indikerer at angriperne definitivt utforsker mulighetene til denne nye metoden for en måte å tjene penger på”, skriver Windows-produsenten.

Nå kommer kortene basert på GTX 1080ti og uten skjermutgang.

Nylig avslørte sikkerhetsselskapet Kaspersky at nærmere 3 millioner brukere hadde blitt angrepet av ondsinnede kryptogravere siden slutten av 2017. Det er 1,5 ganger mer en tilsvarende periode året før.

Kilde:
Microsoft

Annonse