Apples omdømme faller kraftig i USA.
Apples omdømme faller kraftig i USA.

Annonse


Hvorfor falt Apple 24 plasser på en omdømmemåling?

I den årlige undersøkelsen The Harris Poll Reputation Quotient, som intervjuer 25 800 voksne amerikanere om selskaper, falt Apple hele 24 plasser.

Faller over 20 plasser hver

Ved forrige omdømmemåling kom Apple på en femteplass, men i den ferske falt iPhone-produsenten til 29. plass. Også Google kom dårligere ut og falt fra 8.- til 28. plass. Harris Poll-topp John Gerzema forteller i et intervju med Reuters hva han tror er årsaken til dette.

Reuters skriver at Gerzema tror årsaken er at Apple og Google ikke har lansert så mange produkter som vekker oppmerksomhet som de tidligere har gjort. Han nevner blant annet gratis Google Docs, Google Maps og Apple-produktene iPod, iPhone og iPad som eksempler på interessante lanseringer.

Samtidig kan man spekulere på at batteriskandalen – der det ble kjent at Apple struper ytelsen til enkelte iPhone-modeller – er en medvirkende årsak.

Annonse
Amazon og Tesla er populære

To selskaper som gjør det godt i omdømmemålingen er Tesla og Amazon. Bilprodusenten går seks plasser opp på listen til en tredjeplass mens Amazon beholder plasseringen på topp.

Gerzema fremhever Elon Musks bragd med å sende en Tesla Roadster ut i rommet, men også Musks holdning som bidrar til optimisme i industrien.

Av andre teknologiselskaper finner vi Microsoft (11), Netflix (21),  LG (25), Sony (31), IBM (32), Samsung (35) og Dell (36).

Hva tror du kan være årsaken til Apple og Googles omdømmefall?

 

Kilder:
The Harris Poll,
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse