Norsk elbilforening ønsker en nasjonal tilskuddsordning.
Norsk elbilforening ønsker en nasjonal tilskuddsordning.

Annonse


– Trenger 250 millioner til lading i borettslag

I en pressemelding fra Norsk elbilforening sier generalsekretær Christina Bu at det må settes av penger til lading for borettslag.

Ønsker en kraftig satsing

– Regjeringen må sette av penger til borettslag i hele landet, slik at også folk som bor i blokk kan bytte til elbil, sier hun i pressemeldingen.

Elbilforeningen skriver at det i dag ikke finnes noen nasjonal støtteordning for å gjøre bygg ladeklare og at det er kun er noen få kommuner som tilbyr dette. Ifølge Bu blir “Norges elbildrøm” vanskelig å realisere uten at flere får tilgang på strøm.

–  Prisene for etablering av ladepunkter vil variere med hvor du bor, men 5000 kr per ladepunkt, være et godt bidrag for å stimulere en hurtigere utbygging, sier hun.

Annonse


Samtidig mener elbilforeningen at en nasjonal tilskuddsordning vil hjelpe utbredelsen. Foreningen sier at 2019-budsjettet bør komme med en kraftig satsing på lading og at 250 millioner kroner kan bidra til etableringen av 50 000 nye ladepunkter.

En endring i eierseksjonsloven som trådte i kraft 1. januar gjør at personer som bor i sameie kan kreve installasjon av ladepunkt for elbil, men det gjelder foreløpig ikke i borettslag.

 

Kilde:
Pressemelding