Microsoft jobber med en dynamisk utgave av Windows 10.
Microsoft jobber med en dynamisk utgave av Windows 10.

Annonse


Er Microsofts store fremtidsplaner avslørt?

De første rapportene om fremtidens Windows 10 kom i fjor da Windows Central avslørte at selskapet jobber med det som kalles “Composable Shell” (C-Shell). Nå har The Verge ytterligere detaljer om arbeidet.

Dynamisk tilpasning

C-Shell handler kort fortalt om en modulær utgave av “Windows Shell” som tilpasser seg ulike enheter og formfaktorer.

“For øyeblikket bygger og vedlikeholder Microsoft flere versjoner av Startmenyen for ulike enheter, men med C-Shell er visjonen å lage én Startmeny som automatisk tilpasser seg ulike moduser og enheter”, skriver The Verge.

Nettstedet skriver videre at Microsofts Windows-visjon inkluderer flere ideer. Som en spillmodus for spilling med en Xbox-kontroller, en stillemodus med et skrivebord for produktivitet og en barnemodus som fungerer som et nettbrett med et enkelt grensesnitt.

Annonse
“Disse ulike modusene er designet for å fungere på ulike maskinvare, inkludert maskinvare som ikke har blitt lansert ennå.”

Slik blir Windows 10 Polaris.

Første sniktitt

Den første enheten som drar nytte av C-Shell blir trolig Surface Hub 2 som ventes i første halvdel av 2018. The Verge skriver at skjermen vil gi oss en sniktitt på hvordan Windows 10 tilpasser seg ulike skjermstørrelser, bruksområder og maskinvare.

I tillegg jobber Microsoft med en mystisk Surface-enhet som går under kodenavnet “Andromeda”.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse