Den nye versjonen av Calendar 2 på Mac App Store hamret løs på brukernes CPU. I neste versjon fjernes mineren.
Den nye versjonen av Calendar 2 på Mac App Store hamret løs på brukernes CPU. I neste versjon fjernes mineren.

Apple stoppet likevel app som tjente digitalvaluta på brukernes Mac-er

Calendar 2 har en ny vri for de som ikke ønsker å betale noe, men få alle funksjonene: digitalvaluta-sanking i bakgrunnen.

Oppdatert, 14. mars, 02:07:

Det er nå klart at Apple likevel luket bort appen etter at problemene ble kjent. Årsaken er at den brukte for mange systemressurser, noe utviklerne bekreftet.

Mining-delen av appen er borte i den nye versjonen:

Annonse


Gikk ikke helt etter planen

Problemet med denne løsningen er at appen skulle la brukerne velge dette spesifikt, men i stedet har appen valgt dette (Monero) som standard for brukerne. Tjenesten som henter inn penger i bakgrunnen heter “xmr-stack miner”.

Appen er en veldig få, om ikke den eneste, som Apple har godkjent til å bruke denne typen teknologi for å skaffe inntekter, men noe må ha gått veldig galt da de godkjente den for Mac App Store med alle feilene.

Fjerner Monero i kommende versjon

Utviklerne, et selskap som heter Qbix, har svart på kritikken. Gregory Magarshak er sjef for selskapet og forklarer at utrullingen av Monero-delen av appen ikke har gått etter planen. Den ene feilen forårsaket mineren til å kjøre selv om brukerne valgte en annen måte å støtte utviklerne på i appen. Den andre feilen medfører at CPU-en ble belastet til å bruke langt mer enn 10 til 20 prosent som var planen til utviklerne.

Apple har ikke svart på henvendelser fra Ars Technica, men det har Qbix som har valgt å fjerne mineren i den kommende versjonen.

 

Kilde:
Ars Technica

Annonse