Galaxy S9 mot iPhone X.
Galaxy S9 mot iPhone X.

Annonse


Apple, dette holder ikke lenger mål: En mobil til 11 000 kroner må ha mer enn 3 GB RAM

iPhone med Apples A-brikke i bunn, er kjent for å gjøre det godt i ytelsestester som Geekbench og AnTuTu, men videoer fra kjente YouTubere – deriblant EverythingApplePro – viser at disse tallene ikke nødvendigvis avslører bruk i praksis.

I en video EverythingApplePro har publisert, som du kan se under, tester kanalen hvor lang tid Samsung Galaxy S9+ og Apple iPhone X bruker på å laste en rekke apper. I disse testene gjør S9+ det ganske godt.

– Trenger mer minne

Hvordan kan det forklares når A11-brikkesettet til iPhone X yter så mye som 45 prosent bedre enn Snapdragon 845 som sitter i S9+ og Android har fått et rykte på seg å være tregere enn iOS samtidig som sistnevnte er kjent for å være godt optimalisert? I en kommentar på Forbes, legger Gordon Kelly mye av skylden på minnet.

For mens S9+ og flere av Android-flaggskipene har 6 GB minne, har iPhone X kun 3 GB.

Annonse
“Galaxy S9+ gjør det mye bedre enn iPhone X når det gjelder å legge apper i minnet. Og dette på tross av at Apple skryter at A11 er 70 prosent bedre til fleroppgavekjøring sammenliknet med A10 iPhone 7”, skriver Kelly.

Han legger til at det er argumenter for ikke å øke minnet, som pris og påvirkning av batteritiden, men at Apple bare er nødt til å levere.

“Profittmarginene på iPhone X er store nok til å svelge kostnaden på 4 GB”, skriver han.

– Oppdateringer som forårsaker like mange problemer som de løser

Et annet område Kelly peker på, er forhåndsinstallerte programmer.

“Mens Samsung har fått et velfortjent rykte for gjøkeprogrammer og trege oppdateringer, har Apple for det meste unngått å få kritikk for å forhåndsinstallere enda flere apper og over oppdateringer ved å haste ut oppdatering på oppdatering som forårsaker like mange problemer som de løser.”

Han mener at Apple må gjøre følgende for å gjøre brukeropplevelsen bedre:

  • Legg til mer minne.
  • Øke batterikapasiteten.
  • Færre iOS-oppdateringer.

Er du enig med Gordon Kelly om at iPhone trenger mer minne?

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse