Microsoft tvangsoppdaterer nå eldre Windows 10-installasjoner, også de som ikke har bedt om det.
Microsoft tvangsoppdaterer nå eldre Windows 10-installasjoner, også de som ikke har bedt om det.

Annonse


Umulig å stoppe: tvinger Windows 10-oppgraderinger til brukere som har takket nei

Visse maskiner med Windows 10 1607 (Anniversary Update) og versjon 1703 (First Spring Creators Update) tvangsoppdateres nå til Fall 1709, Fall Creators Update.

Nå skjer det igjen

Det spesielle er at det skjer på maskiner som har bedt om ikke få å levert slike oppdateringer i det hele tatt. For å forverre situasjonen enda mer ble ikke brukerne en gang varslet på forhånd.

Den trolige årsaken til at Microsoft kan gjøre dette selv om man har takket nei, er at den ikke dyttes som normalt via Windows Update. Dette synes vi ikke noe om, selv om vi ser på det som merkelig å nekte å oppgradere til tryggere og bedre versjoner om man ikke bruker maskinen i et kontormiljø.

Annonse


Dette er ekstra ille

Men så stopper det ikke med det heller, for av en eller annen grunn siktet Microsoft seg inn på brukere med diagnoserapportering tilbake til Microsoft avslått, med andre ord ble personer som ønsker å sende minst mulig informasjon til Microsoft, tvangsoppdatert.

Dette har skjedd før: Microsoft tvangsoppdaterte i juli 2017, januar 2018 og i mars 2016 tvangsoppdaterte de brukere til Windows 10.

 

Kilde:
Tech Republic

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse