Octa Spider Monkey er mitt favorittkjøp fordi den gjør iPad-en mye mer fleksibel noe som innebærer at jeg bruker Apples nettbrett mye mer enn uten.
Octa Spider Monkey er mitt favorittkjøp fordi den gjør iPad-en mye mer fleksibel noe som innebærer at jeg bruker Apples nettbrett mye mer enn uten.

Annonse


Mitt beste kjøp: Tronds iPad-arm

“Mitt beste kjøp” er redaksjonens tips til produkter som overrasker og gleder i hverdagen og som gjør en ekstra god jobb som frittstående produkt eller som tilbehør.

Mitt beste nettbrett-tilbehør

Jeg ergrer meg nå over at jeg brukte så lang tid på å skaffe dette til iPad Pro 10,5.

Navnet er Octa Spider Monkey, en 90 cm lang og fleksibel arm som løfter nettbrett rett foran ansiktet ditt. Du kan forme den som du vil.

Jeg bruker den i kombinasjon med Apples Magic Keyboard (altså det frittstående Mac-tastaturet med Bluetooth). Dette tastaturet er ikke et must, men er en god kompis med iPad-en da batterilevetiden er god, tastene har god «spring» og det faktum at den alltid kobler seg korrekt til brettet. Det er jo ikke alltid et faktum med Bluetooth.

Annonse


Navn: Octa Spider Monkey. Pris: 630 kroner (omregnet fra dollar). Bruksområder: arbeid og film-titting på alle typer nettbrett i alle slags situasjoner.

Spider Monkey gjør det enkelt å jobbe og la seg underholde med iPad-en, eller et hvilket som helst nettbrett, egentlig.
Spider Monkey gjør det enkelt å jobbe og la seg underholde med iPad-en, eller et hvilket som helst nettbrett, egentlig. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Gjør iPad til en akrobat

Men tilbake til Octa Spider Monkey! Hvorfor er dette det smarteste kjøpet jeg har gjort på mange måneder? Jo, fordi den lar meg skrive uansett hvor jeg er, eller i hvilken merkelig arbeidsposisjon jeg sitter (eller står).

Da jeg skrev denne testen plasserte jeg «slangen» på beina med tastaturet på topp av bøylen. Det fungerer… “wait for it”… topp!

Jeg må ha mulighet til å kaste meg over nyheter med en gang de treffer. Med denne arbeidsløsningen er jeg klar på sekundet til å fyre opp WordPress og skrive komfortabelt og kjapt. Jeg bruker gjerne iPad-en som utkast-maskin for teksten, for så å jobbe videre på en stasjonær, spesielt om det er bilde-tungt innhold.

Man presser opp- og nedsiden ned på brettet - ikke noe problem: alt er "polstret". Et enkelt trykk på en knapp er det som skal til for å løsne den fra Spider Monkey.
Man presser opp- og nedsiden ned på brettet – ikke noe problem: alt er “polstret”. Et enkelt trykk på en knapp er det som skal til for å løsne den fra Spider Monkey. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Den er ikke låst slik at du kan snu skjermen, men sitter samtidig fast nok.
Den er ikke låst slik at du kan snu skjermen, men sitter samtidig fast nok. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

iPad: en dårlig arbeidskompis uten denne

Uten mulighet for å støtte opp skjermen som man måtte ønske, er iPad-en ikke mye fleksibel. Apples tastatur og deksel er bare OK, for det er ikke mulig å justere skjermvinkel som på Surface-hybridene til Microsoft. Med denne løsningen er ikke det noe problem.

Om jeg ikke skriver på brettet (støtten er upåklagelig: fra iPad mini til Galaxy – bredden på dingsene er støttet fra 15 cm til 22,2 cm), er Spider Monkey perfekt til å se på film eller vise andre det kule nye du fant på nett, eller for billettbestillinger og kalender-organisering for familien – alt uten å måtte feste noe til veggen.

Portrett eller landskap? Ikke noe problem, det er bare å snu skjermen som samtidig holdes i korrekt posisjon.

Octas Spider Monkey selges dessverre ikke i Norge (vi kjøpte vår fra Amazon.com der den har nesten fem av fem stjerner), men det finnes garantert alternativer i Norge.

Send oss dine beste tips for nettbrett-tilbehør i kommentarfeltet eller andre smarte løsninger som gjør arbeidsdagen litt lettere.

Annonse