Gi oss noe som minner om AMP som fungerer sømløst på alle nettsider og enheter, Google, Facebook, Apple, Microsoft og W3C.
Gi oss noe som minner om AMP som fungerer sømløst på alle nettsider og enheter, Google, Facebook, Apple, Microsoft og W3C.

Annonse


Google har en plan som kan gjøre surfingen utrolig mye kjappere

Har du noen gang åpnet en AMP (Accelerated Mobile Pages)-nettside på mobil vet du hvor kjapt de laster – på under sekundet.

Vi håper prosjektet får støtten som er nødvendig

Nå håper Google å overtale organiasjonen med ansvaret for web-standarder, W3C,  å ta i bruk en teknologi som er inspirert av nettopp AMP, men som vil fungere på alle nettsider uansett enhet og web-server.

Vi er enige med Google, uansett hvem som leverer teknologien er det på tide å rulle ut noe som AMP, og som backes av alle, er åpent og ikke eid av ett selskap.

Google jobber også med AMP for Gmail:

Annonse
– AMP er ikke til for at vi skal eie alt

Skal vi tro Google skapte de ikke AMP for å ta kontroll over nettet. Davis Besbris, VP for søk hos Google, omtaler AMP-prosjektet som altruistisk uten behov for å servere innholdet fra en Google server eller med Google-reklame.

“Det var ikke slik at vi skapte AMP for å kontrollere alt, som folk tror”.

Facebook (Instant Articles) og Apple (News) har laget sine egne formater for hurtiglasting på mobil og som samtidig sørger for at alt ser rent og pent ut også på mobilskjermer.

Åpent format uavhengig av Google

Google poengterer at de bare var nødt til å starte opp med AMP for å overbevise om at dette har noe for seg, i stedet for å sitte å snakke om det i bransjeorganiasjoner: “Da hadde vi snakket om det fremdeles”, hevder Besbris. Det er nok noe i det, men samtidig virket det som de ønsket å konkurrere mot Apple News og Facebook Instant Articles som begge er lukkede – det var altså aldri planen, ifølge Google.

Planen er fremover å ikke bruk AMP, men å bruke det de har lært fra plattformen, rydde opp i koden og gjøre det til en universal standard som ikke har noe med Google å gjøre. Vi håper alle blir enige så alle kan oppleve et mye kjappere nett. Hvem vet, kanskje vil det hjelpe for batterilevetiden på mobiler og bærbare datamaskiner, også.

 

Kilder:
The Verge
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse