Nordmenn har fått Android 8 på Galaxy S8, men amerikanerne må vente.
Nordmenn har fått Android 8 på Galaxy S8, men amerikanerne må vente.

Annonse


Android-produsentene får stryk: Android P blir annonsert før “Oreo” er på plass

I dag, 8. mars, er det 199 dager siden den offisielle lanseringen av Android 8 Oreo. Statusen for utrullingen i USA kan beskrives som begredelig.

Produsentene slaktes

Nettstedene Computer World (CW) AndroidIntel har publisert en rapport om hvordan det ligger an med Android 8 i USA, og man kan trygt si at det går sakte. Rapporten tar for seg produsentene Google, HTC, LG, Samsung og Motorola og sammenliknet hvor raske dem er til å slippe oppdateringer. Ikke overraskende kommer Google best ut.

For de fire andre produsentene er statusen den samme: det tar lenger og lenger tid før en ny Android-versjon er på plass.

Samsung kommer verst ut og har ifølge nettstedene ikke gjort Android 8 tilgjengelig ennå. Selskapet startet nylig utrullingen av Android 8 for Galaxy S8 og S8+, men det kun i enkelte områder – deriblant Norge.

Annonse


LG har lovet oppgraderinger for G6 og V30, men de er ikke på plass. HTC og Motorola har oppdatert flere av toppmodellene, men sistnevnte har så langt ikke oppdatert 2016-flaggskipene.

Tommel opp til Apple, Google og Microsoft.

Utrullingen går saktere

Daigrammet under er AndroidIntels’ “Android Upgrade Report Card” gitt til de fem produsentene for ulike Android-lanseringer.  Den er vurdert slik: 60 prosent: Hvor lang tid det tok før en oppdatering traff de da nåværende flaggskipene. 30 prosent: Hvor lang tid det tok før en oppdatering traff forrige generasjon med flaggskip. 10 prosent: Selskapenes kommunikasjon med kundene under prosessen.

Så bra gjør Android-produsentene det, ifølge AndroidIntel.
Så bra gjør Android-produsentene det, ifølge AndroidIntel. (Ill.: AndrodiIntel)

Neste diagram viser hvor mange dager selskapene faktisk bruker på å rulle ut en ny versjon av Android.

Så mange dager tar det.
Så mange dager tar det. (Ill.: AndroidIntel)

Selskaper som Sony og Nokia – som begge har vært relativt raske med å slippe oppdateringer – er ikke med i nettstedets rapporter. Tallene gjelder kun for det amerikanske markedet.

 

Kilde:
Computer World

Annonse