Her er Aston Martins luksuskonsept.
Her er Aston Martins luksuskonsept.

Annonse


Se Aston Martins ekstreme luksuskonseptbil

Aston Martin kaster seg på nullutslippsbølgen og viser frem konseptbilen Lagonda Vision under bilutstillingen i Genève.

Svært eksklusivt

Med Lagonda Vision satser bilprodusenten på å bli det første nullutslipps-bilmerket. Aston Martin skriver i en pressemelding at designerne kan optimalisere interiøret fordi konseptet verken har ting som tar opp plass som forbrenningsmotor og girkasse – og deretter bygge eksteriøret rundt dette.

Interiøret består av materialer som karbonfiber og keramikk, men også silke, kasjmir og håndsydd ull. Ganske så eksklusivt, med andre ord.

Interiøret består av materialer som karbonfiber, silke og kasjmir.
Interiøret består av materialer som karbonfiber, silke og kasjmir. (Ill.: Aston Martin)

Over 600 kilometer rekkevidde

Ettersom dette er et fremtidsrettet konsept, planlegger også Aston Martin å implementere selvkjørende teknologi. Rattet kan justeres etter hvilket land man kjører i, men også fjernes helt i autonom modus. Når bilen selv står for styringen, kan settene svinges rundt slik at man kan konversere med dem i baksetet.

Annonse
Hva med rekkevidde? 400 miles, altså drøyt 640 kilometer, ifølge anslagene til bilprodusenten. Så blir det interessant å se om britene leverer på det området.

Under den pågående bilmessen i Genève stiller Aston Martin ut to konseptmodeller av Lagonda som er 40 prosent av størrelsen til de eventuelle produksjonsmodellene – én kupé og én SUV.

Planen er å starte produksjonen i 2021 og du kan bare forestille deg hva prisen blir.

 

Kilde:
Aston Martin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse