Tesla Autopilot.
Tesla Autopilot.

Annonse


Elon Musk svarer på AI-kritikk

Tesla-topp Elon Musk har ved flere anledninger bedt om varsomhet rundt kunstig intelligens. Nå svarer han på fersk kritikk.

Diskuterer kunstig intelligens

Denne gang er det Harvar-professoren Steven Pinker som kritiserer altmuligmannens AI-syn. Under et intervju med Wired uttalte professoren følgende:

– Hvis Elon Musk virkelig er seriøs når det gjelder AI-trusselen, ville han stoppet byggingen av de selvkjørende bilene som er den første typen med avansert AI vi kommer til å se. Han la til at Musk ikke ser ut til å være bekymret over at de selvkjørende bilene vil plutselig sette kursen over fortau og gjennom parker og kjøre ned folk.

Ikke overraskende reagerer Musk på disse uttalelsene. Tesla-toppen svarer på Twitter:

Annonse
– Hvis ikke Pinker engang forstår forskjellene mellom funksjonell/smal AI (for eksempel bil), når sistnevnte “bokstavelig talt” har millionvis mer datakraft og en åpen verktøyfunksjon, er vi i ordentlig trøbbel.

Advarer om AI-trusselen

Musks advarsler rundt kunstig intelligens har for det mest handlet om at AI kan ta over kontrollen av våpen og manipulere informasjon. Han har tidligere sagt at det er “90 prosent sjanse for at kunstig intelligens utsletter oss” og at “AI kan lede til tredje verdenskrig”.

Elon Musk svarer Mark Zuckerberg.

 

Kilder:
Wired.
Elon Musk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse