Cellebrite forklarer at det er bra at selskapet kan hacke iPhoner.
Cellebrite forklarer at det er bra at selskapet kan hacke iPhoner.

Annonse


– Derfor er det bra at vi kan hacke iPhone

Israelske Cellebrite kunngjorde forrige uke at det er i stand til ta seg inn i nyere utgaver av iOS og enheter som iPhone 8 og X. Uten å avsløre hvordan det blir gjort, sier selskapet at det er en bra ting.

– Bra for allmenheten

– Det er offentlig sikkerhet som er viktig her. Disse evnene er viktig når det gjelder drap, forbrytelser mot barn, narkotikakriminalitet, sikkerhetstrusler i alle samfunn. Vi føler en forpliktelse til dem som tjener den offentlige sikkerheten for å sikre at disse evnene blir bevart i den utstrekning de kan, sier Jeremy Nazarian i Cellebrite i en uttalelse.

Nazarian forsikrer samtidig om at selskapet ikke kan tyvlytte på iPhone og at metoden krever fysisk tilgang til enheten.

– Det er ingenting i teknologien som betyr at den er åpen for misbruk, sier han.

Annonse
Vil ikke avsløre hvordan

Hvordan Cellebrite får hacket nyere iPhoner, forblir uvisst enn så lenge. Sikkerhetseksperten Ryan Duff i Point3 Security tror at det israelske selskapet har funnet en svakhet i iPhonens “Secure Enclave” – et ekstra lag med beskyttelse – som gjør det mulig for Cellebrite å gjette samtlige sekssifrede passkodekombinasjoner i løpet av 23 timer.

Hvis brukerne derimot bruker en passkode bestående av bokstaver og tall, vil det ifølge Duff ta fem og et halvt år å gjette den. Dermed kan det virke som at Cellebrite har en mer avansert løsning.

Hva syns du om at Cellebrite, et selskap som ifølge rapportene samarbeider med FBI, kan hacke nyere iPhoner?

 

Kilde:
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse