Annonse


EasyPark med app som finner parkeringsplasser i Oslo

Oslo fortsetter å gjøre det vanskelig å parkere, spesielt for de uten el-bil og på vinteren er det få plasser å oppdrive.

Oppdatert, 2. mars, 19:55:

EasyPark presiserer at appen fungerer overalt:

“Vi er operatør-uavhengig. Det betyr at du kan bruke appen i hele Norge på tvers av kommunale og private parkeringsoperatører.  Derfor kan vi også nå navigere billister til der det er størst sannsynlighet for å finne ledig parkering uavhengig om det er f.eks Q-Park vs. Oslo kommunale plasser.”

Annonse
Finn og Parker

Dette vet selvsagt EasyPark som nå har lansert en app som gjør det mulig å finne ledige plasser.

Finn og Parker er navnet på appen “som vil redusere letetiden med opp til 50 prosent”, ifølge EasyPark sin pressemelding.

“I den samme appen som bilister kan betale parkeringsavgiften i, kan bilister nå også plotte inn sluttdestinasjonen i et kart. Deretter vil kartet markere hvor i området det er mest sannsynlig å finne en ledig plass”, melder parkeringsselskapet.

Dette sier EasyPark

“Tjenesten anvender store mengder data, prediktive analyser og maskinlæring. Flere titalls testsjåfører har det siste året kjørt rundt og rundt i Oslos gater, til alle døgnets tider, for å samle inn relevant data om hvor folk står parkert.”

“Et detaljert kart i applikasjonen guider bilisten til det beste området på det gitte tidspunktet på dagen. Kartet markerer også de tre nærmeste parkeringshusene i området føreren skal.”

– Raskere vei til ledige parkeringsplasser reduserer letetrafikken i sentrum. Finn og parker blir i første omgang lansert i 10 byer over hele Europa. Vi er først i verden med en slik løsning som bruker avanserte algoritmer til å guide bilister i riktig retning, sier Ludvik Eide, markedsansvarlig i EasyPark Norge.

Lansering

Finn og parker lanseres i Oslo i uke 9. Om få uker blir verktøyet også lansert i Stavanger. Deretter står Kristiansand, Fredrikstad og Trondheim for tur.

Kilde:
EasyPark pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse