Mann kjemper en lang kamp mot Tesla
Slik så Model S-en ut etter ulykken.

Annonse


Mann kjemper en lang kamp mot Tesla – er sikker på at Autopilot var aktivert da sønnen han krasjet

I to år har kineseren Gao Jubin (48) sloss mot Tesla etter at sønnen hans, Gao Yaning (21), døde i en bilulykke da han kjørte inn i en feiebil. Yaning kjørte en Model S da ulykken inntraff, Jubin mener at Autopilot var aktivert.

“Å leve er verre en døden”, sier han til Jalopnik.

Saken pågår fortsatt

Hendelsen inntraff flere måneder før en Florida-mann døde i en ulykke, men ble ikke kjent før faren september senere samme år gikk ut offentlig med søksmålet. Personen i Florida kjørte også en Tesla Model S, med Autopilot aktivert. Veimyndighetene USA har konkludert at Tesla Autopilot var uten skyld i den saken. Saken i Kina pågår fortsatt.

Det bekrefter Jubin i et nylig intervju med Jalopnik. Han sier overfor nettstedet at han håper søksmålet vil sette lys på Autopilots begrensninger og endre hvordan Tesla leverer systemet. Som nettstedet påpeker, har Tesla tidligere fått kritikk for Autopilot og søksmål har uttalt at bilprodusenten bruker sjåførene som “betatestere for uferdig programvare”.

Annonse


Selskapet implementert flere løsninger for å gjøre Autopilot sikrere. Blant annet bes brukerne om alltid å ha hendene på rattet og sjåførene varsles hvis det ikke skjer. Til slutt kan bilen velge å deaktivere Autopilot på neste tur hvis ikke sjåføren lystrer.

I videoen under kan du se hendelsen. Vi advarer om sterke scener.

Faren er sikker på at Autopilot var aktivert

Når det gjelder saken med Yaning, har Tesla uttalt til Wall Street Journal at mannen ikke foretok seg noe selv om feiebilen var synlig i 20 sekunder. Bilprodusenten sier i en uttalelse til Jalopnik at hovedårsaken til ulykken der Yaning mistet livet, er at han “ikke kjørte trygt i samsvar ved driftsreglene”. Den andre årsaken var sikkerhetsmangler ved feiebilen.

Nettstedet skriver at det offisielt er konkludert om Autopilot var aktivert da mannen krasjet. Tesla har tidligere uttalt at bilen var så ødelagt at det ikke gikk an å hente ut informasjon og derfor ikke kan vite om funksjonen var aktivert eller ei. Jubin på sin side mener han sitter på mer enn nok bevis. Blant annet fra dashbordvideo og en person som er undersøkt klippet.

Jubin sier til Jalopnik at bilen ser ut til å kjøre rett og sentrert i filen uten å svinge selv om veien er litt humpete. Han har snakket med andre Tesla-eiere som sier at det ser ut til at Autopilot var aktivert.

Vi testet nylig Tesla Model 3 i Los Angeles, også med Autopilot aktivert.

 

Kilde:
Jalopnik

Annonse