Er det slik fremtidens MacBook Pro blir
Apple-patentet minner stort om hva Lenovo gjør med Yoga Book.

Annonse


Er det slik fremtidens MacBook Pro blir med berøringstastatur?

De nyeste MacBook Pro-maskinene har en smal berøringsfølsom OLED-stripe på oversiden av tastaturet, kalt TouchBar. Basert på en ny patentavsløring kan fremtidige MacBook Pro-modeller ha en stor OLED-skjerm i stedet for tastatur.

Skjermpatent

Patently Apple har kommet over patentet som viser en OLED-skjerm som kan fungere som et dynamisk tastatur for enheter som MacBook og iPad. Enheten likner på en bærbar PC der den nedre delen består av en berøringsfølsom overflate.

I patentet omtales to ulike løsningen på dette. Den ene der den nedre delen er avtakbar, ikke ulikt Microsoft Surface Pro, mens i den andre sitter basen fast i resten av enheten.

Er det slik fremtidens MacBook Pro blir
Slik beskrives OLED-patentet i søknaden. (Ill.: USPTO)

Likner på Yoga Book

Ideen minner litt om Lenovos Yoga Book som ble introdusert under IFA-messen i 2016. Denne har en overflate som er berøringsfølsom og som kan skifte modus basert på bruken. For eksempel et berøringsfølsomt tastatur eller til en skriveblokk.

Annonse
Som vi skrev i vår test av Yoga Book, er ikke en slik løsning like godt som et fysisk tastatur på tradisjonelle bærbare, og det skal bli interessant å se hvordan Apple eventuelt løser dette. Mens store deler av PC-bransjen lanserer enheter med berøringsskjermer, har Apple sagt at det er noe selskapet ikke kommer med. Dermed så TouchBar dagens lys, med ymse tilbakemeldinger fra teknologipressen og brukere.

 

Kilde:
Patently Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse