Dette er skrekkbeskjeden til gamere
Dette er ikke en god tid å handle skjermkort på, og trenden kommer neppe til å snu med det første.

Annonse


Dette er skrekkbeskjeden til gamere: skjermkortene vil forbli dyre i hele år

GPU-prisene vil fortsette å stige i hele år som følge av to viktige faktorer.

2018 kan bli en veldig dyrt spill-år

Personer som driver med digitalvaluta sanker skjermkort som bare det for å tjene mest mulig, noe som hever prisen for alle andre, men det er ikke den eneste årsaken til at prisene har økt det siste året.

En annen utfordring er at Apple, Samsung og flere andre mobil-produsenter nå bruker den samme minnetypen som skjermkort, og de er villige til å betale det det koster for å skaffe nok.

Med andre ord er det for lite minne igjen til mindre selskap som MSI, Gigabyte, Asus og alle de andre som produserer skjermkort basert på Nvidia og AMDs brikkedesign.

Annonse
1080ti fremdeles dyrt

Årsaken til at det nye toppkortet, som ryktes å hete GTX 2080, kan komme til å koste 1500 dollar (kortet blir nok dyrere her hjemme), er at 1080 ti, det nåværende forbrukertoppkortet, faktisk koster fra 1000 til 1200 dollar hos Amazon fremdeles ett år etter lanseringen mars i fjor.

I Norge selges 1080ti-kort fra 8000 kroner, men mange av kortene er ikke på lager i norske nettbutikker.

Om Nvidia velger å lansere 2080 på tampen av mars, og prisene fremdeles er som de er (og vi ser ingenting som vil endre trenden med det første), har de ikke noe annet valg enn å prise kortet høyere enn dagens toppkort.

 

Kilder:
Tweaktown
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse