Bill Gates ut mot bitcoin
Bill Gates mener at de store teknologiselskapene må passe seg og ikke bli en fiende til myndighetene, samtidig som han advarer mot kryptovaluta som han mener er for anonymt og som brukes for å handle farlige narkotiske stoffer.

Annonse


Derfor langer Bill Gates ut mot bitcoin

Mange synes det er en fordel at digitalvaluta er anonymt og synes at fysiske penger bør forbi. Det første er i hvert fall Bill Gates ikke enig i.

Gates er kritisk til absolutt personvern

Gates gikk nylig ut mot teknologigigantene, mest indirekte mot Apple, som er kjent for å ikke samarbeide med myndighetene slik at de kan hente ut informasjon som kan hjelpe i etterforskningen

Nå bruker Gates samme argument mot digitalvaluta:

“Den viktigste funksjonen i digitalvaluta er anonymiteten. Jeg mener dette ikke er en god ting. Regjeringers evne til å finne ut av penge-hvitvasking, skatteunndragelse og finansiering av terrorisme er en god ting.”

Annonse


Videre mener han at:

“For øyeblikket brukes digitalvaluta for å handle fentanyl og andre stoffer – denne teknologien har derfor forårsaket dødsfall på en ganske så direkte måte. Jeg mener den spekulative bølgen rundt ICO-er (red. anm.: en måte å selge crypto tokens i bytte mot bitcoin) og kryptovalutaer er veldig risikabelt for de som ønsker å tenke langsiktig.”

Bill Gates ut mot bitcoin

Kritisk til Elon Musks Hyperloop

Jo, Gates mener også noe om elektriske biler, også de selvkjørende. Begge delene er noe han ønsker velkommen.

Hyperloop derimot? Der er han langt mer skeptisk og mener det vil være vanskelig å gjøre den typen transportmetode trygg. Han utdypet ikke noe utover dette, men det er altså liten sjanse for at Microsoft starter å grave.

Gates og hans kone Melinda svarte tidligere denne måneden på flere spørsmål:

 

Kilde:
Reddit