To stengte dører.
To stengte dører.

Annonse


Vi skulle se på den mest spennende mobilen på MWC, men ble møtt av dette

Før mobilmessen i Barcelona sparket i gang, fikk vi nytt om at kinesiske Vivo skulle vise frem en helt spesiell smarttelefon. Det stemte, Vivo debuterte den unike Apex. Vi prøvde å finne telefonen, men dessverre uten hell.

Hvor er du, Vivo Apex?

Oversikten på Mobile World Congress viste at Vivo har opptil flere boder på messen, noen dem ser ut til å være åpen én dag om gangen. Det var faktisk Engadgets video av Apex som viste oss veien til riktig bod, men vi kom dessverre til en låst dør. To rader nedenfor var det også en Vivo-dør, også den låst. Vi banket på begge – ingen svarte. Dermed gikk vi tomhendte hjem.

Så hva er det egentlig med den mystiske Vivo Apex? Dette er den første telefonen hvis skjermen dekker så å si hele fremsiden. Den har ikke rammene til Galaxy S9 eller busslommen til iPhone X. Vivo er den første som har integrert en fingersensor i skjermen, med hjelp fra Synaptics, og blir også den første med ordentlig, rammeløst design. Kineserne kommer, og det for fullt!

Få med deg alle avsløringene fra Mobile World Congress.

Annonse


Kun konsept, men et imponerende et

Med så smale rammer, er det ikke plass til et kamera på fremsiden. Vivo har en smart løsning på dette. Frontkameraet sitter i en luke i mobilen og spretter ut når man bare er nødt til å ta et selvfoto. Ikke helt ulikt det Huawei gjør med MateBook X pro.

Frontkameraet har ikke TrueDepth-teknologien til iPhone X, så ansiktsgjenkjenning får man ikke på Apex, og man finner ikke en fingersensor på baksiden. Den er integrert i skjermen, faktisk er den nedre halvdelen av skjermen en optisk fingersensor.

For øyeblikket er det kun en konsepttelefon, men like fullt en fungerende en. Dessverre fikk ikke vi sjanse til å ta en nærmere titt på Apex under mobilmessen, men du bør absolutt sjekke videoen til for eksempel Engadget.

Annonse