Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser den første Apple TV ut. Vi hadde nesten glemt det. (Ill.: Apple)

Apple dropper støtte for to Windows-versjoner, men også dette TV-produktet

Du kan sikkert gjelde hvilke.

Har du Windows XP eller Vista på din PC og ønsker å handle via iTunes Store, blir du snart nødt til å oppgradere. Apple melder på sine nettsider at selskapet snart stenger for kjøp på iTunes via de to nevnte utgavene av Windows.

Dropper støtte

På støttesiden skriver Apple at disse brukerne fortsatt har tilgang til iTunes Store på PC-ene, men at de verken får kjøpt og lastet ned innhold eller lastet ned innhold de tidligere har kjøpt. Mens Vista er et av de minst populære Windows-versjonene gjennom tidene, er det fremdeles en del som bruker XP. Selv om Microsoft stanset støtten for over fire år siden, er Windows XP fremdeles den tredje største utgaven av operativsystemet, ifølge tall fra NetMarketShare.

Et annet produkt Apple kutter støtten for, er Apple TV. Rettere sagt første generasjon Apple TV som nå runder ti år. Det er ikke overraskende ettersom Apple kategoriserer alle produkter som foreldet syv år etter produksjonen stanset. Det betyr blant annet at det er slutt på alt av oppdateringer og at brukerne ikke lenger får handlet i iTunes. Man kan heller ikke laste ned tidligere kjøpt innhold. Dette skjer ikke før 25. mai.

 

Kilde:
Apple Support

Stikkord: Apple, appletv, windows