Dette er Xiaomis billige Mi AI-høyttaler.
Dette er Xiaomis billige Mi AI-høyttaler.

Annonse


Slik skal Microsoft utfordre Apple HomePod og Google Home

Microsoft og kinesiske Xiaomi snakker om å samarbeide om skyen, AI og maskinvare, men partene har ikke signert en bindende kontrakt enda.

Oppdatert,

Markedet belønnet Microsoft med oppgang på nesten 2,40 prosent etter kunngjøringen om at de to selskapene snakker sammen.

Hjelper hverandre

Dette for at de to selskapene skal kunne ta opp kampen mot Google, Apple og Amazon som alle er i smart-høyttaler og AI-racet.

Annonse
Microsoft trenger tydeligvis hjelp med maskinvare og ønsker selvsagt å nå det gigantiske kinesiske markedet, mens Xiaomi får tilgang til Microsofts sky-tjenester, inkludert Azure, for å utvikle mobiler, bærbare og andre smart-produkter for å kunne bringe dem til det internasjonale markedet.

Muligheter for utvidet samarbeid

De to er også i samtaler om å integrere Cortana med Mi AI-høyttaleren til Xiaomi.

Microsoft har allerede lansert Cortana på Harmon Kardons Invoke, men det virker ikke til at de har dyttet noe særlig for å få oppmerksomhet rundt produktet i form av markedsføring, men at de ser an markedet.

Det er også muligheter for at de to kan nyttegjøre Microsofts AI-teknologi i en rekke prosjekter, inkludert samtale-AI og tjenester som Bing, Edge og Skype. Aner vi en Microsoft-mobil fra Xiaomi?

Microsoft og Xiaomi har tidligere samarbeidet på mobilmarkedet da de testet Windows 10 på Xiaomis mobiler i 2015.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse