2017 var et svært viktig år for datasikkerhet, og ikke på en positiv måte. I årene fremover vil utfordringene stå i kø med IoT som virkelig vil skyte fart med 5G.
2017 var et svært viktig år for datasikkerhet, og ikke på en positiv måte. I årene fremover vil utfordringene stå i kø med IoT som virkelig vil skyte fart med 5G.

Annonse


Sjokk-rapport: 43 prosent av alle påloggingsforsøk utføres av hackere og tallet er trolig høyere

CDN-leverandøren Akamai vet mye om hva som foregår på nettet. Den ferske rapporten deres er sjokkerende lesning.

Kan være over 50 prosent

Det må ta seriøse grep for å gjøre nettet tryggere er konklusjonen vår etter å ha sett rapporten, for det viser seg at 43 prosent av alle innloggingsforsøk på nett utføres av hackere som prøver å få tilgang til andres kontoer.

I november så selskapet 8,3 milliarder påloggingsforsøk – av disse var 3,6 milliarder utført av hackere. Slik kommer Akamai frem til tallene: de undersøker om en IP-adresse prøver å logge på en tjeneste gjentatte ganger med lekkede brukernavn og passord på kontoer som ellers er inaktive.

Merk at tallet trolig er høyere da selskapet kun undersøkte tjenester der bruker logger inn med epost-adressen sin.

Annonse


Slik regner de

Tallet er godt hjulpet av de store hacker-lekkasjene, spesielt i 2016 der gigantiske datadumper med sensitiv informasjon kom på avveie titt og ofte.

Butikker, hoteller, reiseindustrien og teknologi-selskaper er verst rammet av hackere.

Martin McKeay fra Akamai peker på at digitalvaluta-selskap er nødt til å forbedre sikkerheten i år ettersom han hevder at flere av dem ikke er gode nok på det.

Også IoT er det viktig å følge med på i 2018, men McKeay er bekymret for at ansvaret skyves over til alle, når vi alle har vil ha et ansvar, samtidig som han advarer mot IoT-skadevare som Mirai. Slike angrep vil øke neste år når 5G lanseres.

Disse rammes hardest.
Disse rammes hardest. (Ill.: Akamai)

 

Kilde:
Akamai

Annonse