Samsung jobber med OLED-TV-er, ifølge nye rykter.
Samsung jobber med OLED-TV-er, ifølge nye rykter.

Annonse


– Samsung ser ikke på konkurrentenes OLED-teknologi som ekte OLED

Etter å ha fokusert på egen QLED-teknologi fremfor OLED, kan det se ut til at Samsung vurderer å produsere TV-er med slike paneler. LG er så langt en av lederne i OLED-markedet, men kan snart få tøff konkurranse fra Samsung.

Blander QD og OLED

Sørkoreanske ETNews skriver at Samsung har planer om å produsere OLED-TV-er, dog med egen QD-OLED-teknologi. Det vil Quantum Dot OLED. Teknologien kombinerer det beste fra kvantepiksler, Quantum dot, som lysstyrke og OLED-paneler med blant annet bedre sortnivå.

Informasjonen har nettstedet fått fra industrikilder som sier at Samsung er i gang med utviklingen av QD-OLED-TV. ETNews skriver at Samsung, ved å kombinere de to panelteknologiene, kan virkelig skille seg ut i markedet med teknologien som ikke er avhengig av bakbelysning.

Ettersom QD-OLED-TV-ene ikke er avhengig av bakbelysning, kan de bli enda tynnere og lettere enn dagens QLED-modeller.

Annonse
Et lite tips før TV-kjøp.

– Ikke ekte OLED

ETNews skriver at Samsung har laget prototyper på 55 og 65 tommer, men kildene deres sier at TV-ene for øyeblikket ikke er klar for kommersialisering. Dette grunnet uønsket lys fra den blå OLED-en som påvirker fargetonene.

En person, som omtales som en Samsung-kilde, sier at Samsung ikke ser på konkurrentenes OLED-TV-teknologi som ekte OLED fordi de bruker fargefiltre og hvite piksler.

 

Kilder:
ETNews,
Forbes

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse