Smarttelefonene med 5G-nett kommer ikke før 2019.
Smarttelefonene med 5G-nett kommer ikke før 2019.

Annonse


– Den største flaskehalsen i 5G-utbredelsen er mangelen på smarttelefoner med teknologien

Den amerikanske mobiloperatøren AT&T uttaler at det ikke er smarttelefonene som får det lynraske 5G-nettet først. Ifølge telegiganten er det mobile hotspotenheter som først får teknologien.

– En flaskehals

Under et møte med investorer nylig fortalte AT&Ts Randall Stephenson at de første enheten med 5G-nett, kommer til å være hotspotenheter – altså portable modem – og ikke smarttelefoner som kanskje mange hadde trodd. AT&T mener at den største flaskehalsen i utbredelsen av 5G-nett, er mangelen på teknologien i smarttelefoner.

Operatøren er i full sving med å utvikle det kommende nettverket og samarbeider blant annet med Qualcomm. Sistnevnte viste nylig frem en testenhet med 5G-nett, men de første smarttelefonene med det raske nettet kommer trolig ikke før 2019.

Samtidig annonserer AT&T de tre første, amerikanske byene som får 5G i 2018. Det er Texas-byene Dallas og Waco samt Atlanta i delstaten Georgia. En talsperson for operatøren sier overfor The Verge at flere byer blir annonsert i løpet av de kommende månedene.

Annonse
Les alt du trenger å vite om 5G.

 

Kilder:
CNET,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse