I fremtiden kan det bli vanskelig å vite om det man ser er ekte.
I fremtiden kan det bli vanskelig å vite om det man ser er ekte.

Annonse


– Du vil ikke se forskjell

Falske nyheter har den seneste tiden vært et velbrukt uttrykk. Med en teknologisk fremmarsj kan falske videoer bli det nye.

Kan bli umulig å se forskjell

Alt man trenger er et portrettfoto og så kan man bruke algoritmer for å lage en livaktig avatar fra et statisk bilde. På den måten kan man manipulere inn personer inn i videoer som ser helt ekte ut. Slik forklarer LA Times falske videoer.

Det Los Angeles-baserte selskapet Pinscreen er av et av flere selskaper som jobber med dette.

– Du vil ikke se forskjell. Med ytterligere forbedringer til dyp læring, spesielt på mobilenheter, kan vi produsere avatarer i sanntid som er fullstendig fotorealistiske, forteller Hao Li, grunnlegger av Pinscreen, overfor avisen.

Annonse
I fremtiden betyr det at noe de største filmstudioene bruker uker på å gjøre, kan utføres på direkten på en smarttelefon. Det har både positive og negative sider.

Facebook slår ned på falske nyheter.

Ekte eller falskt?

En positiv ting er man kan bruke en tro kopi av seg selv i et TV-spill – artig hvis man virkelig ønsker en ordentlig følelse av være helten. En negativ side er at man fremover ikke kan vite om det man ser er ekte eller falskt.

“Hva med en video der en presidentkandidat innrømmer å ha mottatt utenlandske bestikkelser? Selv om det blir bevist at opptaket er falskt, kan skaden være uopprettelig”, skriver LA Times som legger til at konsekvensene kan bli knusende for video som bevis.

– Dette overgår “falske nyheter” fordi det handler om et medium, video, som vi vanligvis stoler godt på, sier David Ryan Polgar, forfatter og teknologietiker, overfor nyhetsmediet.

Tror du falske videoer blir et stort problem i fremtiden?

 

Kilde:
LA Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse