Google har funnet en svakhet i nettleseren Edge.
Google har funnet en svakhet i nettleseren Edge.

Annonse


Google terger på seg Microsoft igjen – offentliggjør sikkerhetshull

Forholdet mellom Google og Microsoft er ikke kjent for å være på bestevennstadiet, og det blir neppe noe bedre nå. Førstnevnte har igjen publisert detaljer om et sikkerhetshull i et Microsoft-produkt før det er tettet.

Offentliggjør funn

Denne gangen gjelder det en sårbarhet i nettleseren Edge som ikke er blitt tettet. Google informerte Microsoft om det i november og gav konkurrenten 90 dager på å tette det før det ble offentliggjort. I tillegg gav søkegiganten Windows-produsenten ytterligere 14 dager for å rekke “Patch Tuesday”.

Sårbarheten i Edge er rangert som “middels” av Google.

Microsoft lyktes ikke med å tette hullet i løpet av perioden fordi “løsningen er mer kompleks enn tidligere antatt”, ifølge selskapet. Per nå er det ikke kjent når Microsoft har en oppdatering på plass.

Annonse
Ikke første gang

Som nevnt over, er det ikke første gang at Google offentliggjør en svakhet i et Microsoft-produkt før det blir fikset. For eksempel skjedde det i mai fjor da Google uttalte at “vi har funnet et utrolig stygt Windows-hull som er det verste i manns minne”. Microsoft klarte ikke å tette på riktig måte, så Google avslørte funnene sine.

Det ble også furore da Google avsløre en Windows-svakhet i 2016 og tidlig i 2017.

Et unntak fra Googles ellers så strenge policy, er Spectre- og Meltdown-hullene.

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse