Disse maskinene er helt supre for den jevne forbruker, men i jobbsammenheng vil mange falle av.V
Disse maskinene er helt supre for den jevne forbruker, men i jobbsammenheng vil mange falle av.

Annonse


Dette er alt Windows 10 på ARM ikke kan

Det var tilbake i desember 2016 at Microsoft meldte de hadde inngått samarbeid med Qualcomm.

Dette må du være klar over

Tanken er å levere tynne og lette bærbare enheter med lang batterilevetid, noe som kanskje vil få Intel til å skjelve? Kanskje, men proffbrukere vil nok holde seg unna, grunnet mangel på Hyper-V-støtte.

Det høres ut som en god kombinajon for forbrukere som trenger å surfe og slike ting, men skal være klar over at det er begrensninger, og det er nettopp disse Microsoft endelig er villige til å snakke om.

Det er for lengst kjent at 64-bit-apper ikke er støttet, men det er mer

Annonse
Ingen virtualisering

Det er ikke støtte for Hyper-V, altså virtuelle maskiner. Det er ingen mulighet for å lage virtuelle maskiner, heller ikke med tredjeparts-løsninger.

Også mobil-apper vil få problemer. Dette er fordi Microsofts Universal Windows Platform-utviklere lager en app som er responsiv, omtrent som en nettside. Deretter kompileres den for x86, 64 bit og ARM-plattformene.

Problemet er at ikke alle utviklere programmerer appene for å fungere på en rekke enheter, spesielt når det er snakk om ARM, og i stedet har fokus på mobil-apper som jo ikke vil ha et optimalt grensesnitt på en bærbar med langt større skjerm.

Utviklere som ikke har tenkt utover knappene som jo finnes på de fleste mobiler, vil også få problemer om de ikke gjør endringer i forhold til knappe-oppsettet på en bærbar.

Litt dårligere spill-støtte

Det er ikke støtte for noen som krever OpenGL 1.1 eller nyere, ei heller maskinvare-støttet OpenGL.

Microsoft poengterer også at spill som krever anti-juks-drivere heller ikke fungerer.

Støtte for DirectX 9 til 12 er støttet, og det er nok det viktigste.

Det er ingen støtte for drivere utover spesifikke ARM64-drivere, naturlig nok. Dette er jo et langt mer låst system enn en tradisjonell Windows 10 Pro-maskin.

Det er også slik at apper som endrer på Windows-grensesnittet trolig ikke vil fungere. Dette gjelder også sky-lagrings-tjenester, altså man vil ikke ha mulighet til å høyreklikke på en fil for å sende den til en tredjepartsløsning. Det er altså ikke lov  å tukle med Explorer.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse