Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google har fjernet knappen for å se bildet i en ny fane. (Ill.: Skjermdump)

Ser du hvilken knapp Google har fjernet?

Slik skal søkegiganten forhindre bildestjeling.

Under Googles bildesøk har man frem til nå kunne trykke på «Se bildet» for å åpne et bilde i ny fane, og på den måten enkelt lagre bildet i høyest kvalitet.

Fjerner bildeknapp

Nå fjerner Google denne knappen fra bildesøk. Årsaken er press fra utgivere og fotografere som mener at «Se bildet» gjorde det enkelt å stjele et kopibeskyttet bilde.

Den endringen gjør det ikke mulig å kopiere et bilde uten beskyttelse, men krever altså et ekstra steg for brukeren som må åpne den aktuelle lenken (for best mulig bildekvalitet) og lete frem bildet på nettsiden. Samtidig bidrar denne endringen til at søkerne besøker nettstedene fremfor bare å lagre bildet, noe som igjen fører til økte inntekter for nettsidene.

Hva syns du om denne endringen til Google?

 

Kilde:
Google

Stikkord: Google