Her er resultatene fra Bloombergs undersøkelser.
Her er resultatene fra Bloombergs undersøkelser.

Annonse


– Så mange Tesla Model 3 tror vi er produsert og produserer hver uke

Det er flere hundre tusen personer verden rundt som står i kø for å kjøpe Tesla Model 3, nordmenn må vente til 2019. I jakten om å finne ut hvor mange modeller som faktisk er produsert og hvor mange som produseres hver uke, kom nettstedet Bloomberg frem til disse tallene.

Husk: Vi direktestrømmer Tesla Model 3 klokken 19.00 i kveld.

Drøyt 1000 biler i uken

“Basert på våre estimater har Tesla produsert 7525 Model 3 så langt og bygger nå omtrent 1025 hver uke”, skriver nettstedet og legger til at tallene vil oppdateres automatisk.

For å komme frem til disse tallene, brukt Bloomberg to metoder. Begge inkluderer å bruke “Vehicle identification number” (VIN), som Tesla registrerer hos trafikkmyndighetene i USA, men på to ulike måter.

“Ved å sende en digital forespørsel til trafikkmyndighetenes nettside får vi et godt bilde på hvor mange VIN-er som til enhver tid er registrert for Model 3”, skriver Bloomberg og legger til at metoden har en svakhet ved at produsenter ser fremover og ofte registrerer VIN i bolker.

Annonse


Er dette grunn til bekymring for Tesla-eiere?

To metoder

Metode 2 var litt mer tidkrevende. Først og fremst sporet Bloomberg opp Model 3-eiere som har publisert identifikasjonsnummeret i sosiale medier. Ettersom så mange venter på Model 3, er det flere som har startet å spore VIN-er.

Tallene som nettstedet hentet fra sosiale medier, ble koblet sammen med VIN-er brukere sendt inn direkte. Deretter gjorde Bloomberg justeringer basert på disse to datasettene, og kom altså frem til estimatene nevnt over.

Det er vanskelig å si hvor godt disse estimatene stemmer, men Tesla har et nylig uttalt mål om å produsere 2500 Model 3 i uken mot slutten av februar.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse