Sony utleverer brukerinformasjon til FBI.
Sony utleverer brukerinformasjon til FBI.

Annonse


Sony deler “slettet” PlayStation 4-informasjon med FBI

I forbindelse med etterforskningen av en person som mistenkes for å ha planlagt å slutte seg til en terrororganisasjon i Midtøsten, har FBI tatt kontakt med flere selskaper for å samle inn bevis.

Gikk med på å utlevere

Et av dem er Sony som har gått med på å overlevere brukerinformasjon fra den siktedes PlayStation Network-konto. Også Microsoft og Yahoo nevnes i ransakelsesordren.

Dette er trolig første gang Sony blir bedt om å dele informasjon om en mistenkt, skriver Wccftech. Ifølge rapportene har Sony delt brukerinformasjon som konsollaktivitet, kjøpshistorikk, meldingshistorikk for både PlayStation 3 og 4 samt assosierte enhetsdetaljer for den aktuelle PSN-ID-en.

Bill Gates advarer.

Annonse
Utleverte informasjon som var slettet fra konsollen

Bakgrunnen for at FBI-etterforskerne ønsker PlayStation 4-informasjon, er at den mistenkte skal ha fortalt sin bror at han hadde slettet all informasjon fra sin Sony-konsoll. Mannen hadde tidligere gikk FBI samtykke til å gjennomsøke konsollen, men han skal ha slettet alt før byrået fikk den i hende.

“Politiet skal til slutt ha fått hjelp da Sony overleverte den slettede informasjonen som ble lagret ved selskapets hovedkvarter i California”, skriver Wccftech.

Tidligere har den belgiske ministeren Jan Jambon uttalt at “PlayStation 4 er enda vanskeligere å spore enn WhatsApp” og at “terrorister elsker konsollen”, men Sonys utlevering av informasjon går imot denne påstanden.

 

Kilde:
Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse