Vi er glade for at den nye smarthøyttaler-trenden er god lydkvalitet, her representert med Sonos One, Apple HomePod, Amazon Echo og Google Home-produkter.
Vi er glade for at den nye smarthøyttaler-trenden er god lydkvalitet, her representert med Sonos One, Apple HomePod, Amazon Echo og Google Home-produkter.

Annonse


Vi tok opp i 3D for å avsløre hvordan HomePod og konkurrentene låter

På testbenken i dag har vi en rekke smart-høyttalere.

Hvordan gjør HomePod det mot billigere og mindre høyttalere?

Vi har skaffet oss endel gjennom årenes løp. Det hele startet med Amazons første og andre Echo-høyttaler, etterfulgt av en Google Home samt en Home Mini.

Vi har også skaffet en Sonos One for mer fair konkurranse mot HomePod. Fokus på lydkvalitet har løftet seg frem det siste året – det er vi glade for.

For felles for de de første produktene er at lydkvaliteten er så som så, men at de er OK til å styre hjemmet, selv om også stemme-deteksjonen er enda bedre på Apples høyttaler som kommer senest til festen, men som gjør det svært bra på dette området selv om den er langt fra like smart som Alexa og Assistant.

HomePod-prisen er et godt stykke over samtlige av de andre konkurrentene. Likevel er det morsomt å høre forskjellene, og en perfekt grunn til å teste ut Sennheiser Ambeo.

Annonse


Vår fullverdige Apple HomePod-test er underveis.

Sennheiser har et spennende produkt i Ambeo Smart Headset (3300 kroner)

For den har øreplugger med en mikrofon på hver side som fanger opp lyden i 3D, nesten uansett app.

Pluggene fungerer kun til iPhone (en versjon til Android er på vei). Den har nemlig en ekstra liten dongel som henger mellom 3,5-pluggen og pluggene.

Med denne velger du hvordan du vil lytte til verdenen utenfor når du tar opp lyd i 3D (du tar alltid opp i 3D, som nevnt, uansett program), om du skal høre mer av verden rundt deg, dempe den, eller aktivere aktiv støydemping og bare lytte til musikk. Du vet hvilket modus du er i, for en kvinnestemme forteller deg det.

I samme enhet er det teknologi fra Apogee som har utviklet mikrofon-teknologien, samt en A/D til D/A-brikke.

Med disse smarte ørepluggene med 3D-lydopptak testet vi musikkkvaliteten.
Med disse smarte ørepluggene med 3D-lydopptak testet vi musikkkvaliteten. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Se dette klippet (aller helst med hodetelefoner)

Ta på deg det beste paret hodetelefoner du har, og prøv klippene under. Merk at de ikke er modifisert på noen måte. Vi plugger kun pluggene i mobilene og hørene og brukte Apples kamera-app.

Dette er hva produktet er i stand til ved opptak av omgivelseslyd, og det samme vi brukte for å ta opp lyden fra smart-høyttalerne:

Til musikklytting

Til musikklyttig er disse også gode, spesielt grunnet aktiv støydemping. Merk at lyden er for de som ønsker et mer nøytralt lydbilde.

Det er dessuten veldig synd at det ikke er en liten klips på Apogee-dongelen, for den veier litt, og trekker i pluggene så de lettere faller ut.

Pluggene er også nødvendigvis merkverdig formet grunnet de ganske store mikrofonene. Dette betyr at personer med mye hår, eller som ikke gidder bruke tid å sette dem korrekt på (samtidig som de irriteres av dongelen) nok bør se på andre produkter.

Merk at vi synes kombinasjonen Sennheiser-lydkvalitet og 3D-lydopptaksfunksjonen er en god deal.

App-støtte:

Støtteoversikt.

App-støtten. (Ill.: Sennheiser)

Slik testet vi

Vi valgte tre låter som vi spiller av på samtlige, samtidig som vi beveget oss forsiktig rundt i rommet med Sennheiser Ambeo. Samtlige høyttalere ble testet med maks volum.

Vi anbefaler å lytte med hodetelefoner.

Vi testet med:

  1. Queen – Bohemian Rhapsody
  2. Massive Attack – Angel
  3. Metallica – Spit Out the Bone
Sonos One og Apple HomePod. Sonos One koster 2000 kroner i Norge. HomePod er ikke lansert her hjemme, men koster 3000 kroner i USA.
Sonos One og Apple HomePod. Sonos One koster 2000 kroner i Norge. HomePod er ikke lansert her hjemme, men koster 3000 kroner i USA.

Apple HomePod

https://youtu.be/SG3m7xt4n0M

https://youtu.be/SeXg1ug4fk8

https://youtu.be/xN123583ixA

Sonos One

Amazon Echo 2 gen

Amazon Echo 1 gen

Google Home

Google Mini

Annonse


Annonse


Annonse