Slik ser denne dronen verden.
Slik ser denne dronen verden.

Annonse


Tidligere Tesla-medarbeider har laget drone som ser verden som ingen andre

Skydio hevder de har produsert en selvflyvende drone som ingen andre.

Avansert drone bruker brikke kjent fra selvkjørende droner

Det er R1, California-selskapets første, som nå er lansert i statene til 2500 dollar (20 000 kroner). Billig? På ingen måte, men så lover denne å være smart som ingen andre, selv om flytiden, dessverre, er relativt svak med kun 16 minutter.

Ifølge Skydio er dette den mest avanserte dronen i sitt slag med hele 12 kameraer som samarbeider med Nvidia TX1-GPU-en (som finnes i selvkjørende biler) med 256 kjerner.

Den nye dronen er helt selvflyvende, til forskjell fra andre droner som kun unngikk hindringer. Du kan fly den selv, men du kan også bare glemme den og la den følge deg.

Skydio R1 kan lette fra hånda ved hjelp av appen.
Skydio R1 kan lette fra hånda ved hjelp av appen. (Ill.: Skydio)

Nyttegjør SLAM

Denne prosesserer så den visuelle informasjonen slik at R1 unngår trær og bygninger (objekter som plutselig kan dukke opp, som baller og slike ting, er vanskeligere å unngå, men den vil bli bedre etterhvert).

Annonse
SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) kartlegger miljøet og må samtidig vite hvor personen befinner seg. “Deep learning” har R1 også, for å vite hva den skal gjøre i mer krevende situasjoner og (forhåpentligvis) spare deg fra å ødelegge dronen til 20 000 kroner.

“R1 analyserer alltid flydata, med andre ord blir den smartere over tid”, hevder Skydio

 

Spesifikasjonene.
Spesifikasjonene. (Ill.: Skydio)

 

Kilde:
DroneDJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse