Google Pixel 2 er en av mobilene med Android 8.
Google Pixel 2 er en av mobilene med Android 8.

Annonse


Doblet salget: – Så bra selger Google Pixel

Googles mobilsatsing fikk en ny vår med lanseringen av Pixel-enhetene høsten 2016. I fjor ble andre generasjon Pixel lansert.

Dobler leveransene

På tross av at Google er giganter innen mobilmarkedet – Android er det desidert mest utbredte operativsystemet – er det en liten spiller når det gjelder maskinvaresalg. Likevel kan selskapet vise til en dobling i salget.

Det ifølge analyseselskapet IDC som kan melde at Google i fjor sendte ut 3,9 millioner Pixel-telefoner. Kanskje ikke så imponerende, spesielt med tanke på at i sine beste kvartaler, sender Apple og Samsung ut 70-80 millioner smarttelefoner, men disse selskapene har også flere år på baken i mobilmarkedet.

HTC-oppkjøp

Dog viser det en positiv utvikling for Google som nylig kjøpte opp HTC-mobiltalent som et ledd i øke satsingen på maskinvare ytterligere.

Annonse


Merk at Google Pixel kun var tilgjengelig det siste kvartalet av 2016 og at selskapet, ifølge tallene til IDC, sendte ut rundt to millioner enheter den høsten. IDC sier ingenting om hvilken modell, Pixel eller Pixel 2, som solgte best i 2017.

 

Kilde:
IDC

Annonse