Mer stabilitet, færre nye funksjoner kan bli Apples fokus fremover.
Mer stabilitet, færre nye funksjoner kan bli Apples fokus fremover.

Annonse


Slik blir fremtidens iOS-lanseringer: – Færre nye funksjoner, økt fokus på stabilitet

Forrige måned kom rapportene om at Apple velger å skrote funksjoner i iOS 12 for å fokusere på stabilitet og optimaliseringer. Den seneste tiden har iOS og macOS vært rammet av flere problemer, noe Apple fremover ønsker å unngå.

Færre nyheter, økt stabilitet

Nye rapporter fra Bloomberg går mer i detalj på hva endringene vil bety for kommende iOS-lanseringer. Nettstedet skriver at fokuset er todelt. Det handler om å forbedre den totale kvaliteten på programvare og sørge for at nye iOS-funksjoner blir levert som lovet.

“Avdelingen til programvaresjef Craig Federighi vil ha mer tid på å jobbe med nye funksjoner og fokusere på forbedringer under panseret uten å bli låst til en liste med nye funksjoner slik at selskapet kan skryte av store, årlige forbedringer. Det fornyede fokuset på kvalitet er designet for å sørge for at selskapet kan holde løftene som blir gitt under den årlige utviklerkonferansen og at nye funksjoner er pålitelige og fungerer som lovet”, sier personer Bloomberg har vært i kontakt med. Og fortsetter:

“Skiftet er en innrømmelse om hva kunder allerede har begynt å merke: Noe Apple-programvare har hatt feil og har funksjoner som er underutviklet. I løpet av de seneste månedene, har kunder klaget over tekstmeldinger som vises i feil rekkefølge, at iPhone X registrerer innkommende samtaler sent og apper som krasjer ofte.”

Annonse


To spennende funksjoner på vei til Mac.

– Et stort skifte i Apple

Endringen betyr samtidig at ingeniører i selksapet kan velge å utsette nye funksjoner de føler ikke er klare for lansering slik at de kan få mer utviklingstid. Personer Bloomberg har snakket med sier at endringen representerer et stort skifte i Apple.

“I flere år har selskapet kanalisert styrken sin på å raske snuoperasjoner, store oppgraderinger som er designet for å imponere de trofaste og få rivalene til å virke trege. Men store oppgraderinger med flust av funksjoner, er krevende for Apples plagede utviklere. Til slutt vil ting komme sent fordi man undervurderer hvordan lang tid det vil ta. Enkelte ting blir kuttet, noe blir forhastet. Det er resultatet av å ha tusenvis av personer jobbe på den samme planen”, forteller en av Bloombergs kontakter.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse