Vår HomePod-anmeldelse med lyd-konkurranse mot konkurrentene er på vei. I mellomtiden lytter vi intenst.
Vår HomePod-anmeldelse med lyd-konkurranse mot konkurrentene er på vei. I mellomtiden lytter vi intenst.

Annonse


Ikke alle er enige i at HomePod låter bra – Consumer Reports har helt andre erfaringer enn oss

Consumer Reports var en gang det viktigste stedet for amerikanske produktanmeldelser før nettet.

Skuffa over Apple igjen

I det siste har organisasjonen overrasket med svært krass kritikk i retning både Apple (Apple jobber direkte med Consumer Reports etter at MacBook Pro ikke ble anbefalt”) og Microsoft.

Microsoft grunnet deres Surface-produktserie CR ikke anbefaler grunnet det de mener er for mye maskinvaretrøbbel.

Microsoft? De er ikke enige:

Vi tviler på at alle vil elske stilen, men dette er merkeverdige påstander

Det har omtrent blitt tradisjon at CR mener det motsatte av større forbrukergrupper og andre testere, og denne gang er det Apple HomePod som får kjeft.

Annonse


Det er lett å gi HomePod kritikk, og vi er ikke helt sikre på at vi elsker lydbilde,(vår komplette test er fortsatt ikke ferdig), men det CR påpeker i sin omtale av HomePod er milevis unna våre erfaringer.

Selv mener vi at den faktisk er for nøytral, har for mye diskant og i visse tilfeller for lite bass.

CR mener det stikk motsatte av oss og alle andre testere:

“HomePod vil fungere for mange musikkelskere på en god måte, men våre testere hørte feil. HomePod sin bass er overdreven, mens mellomtonen er litt doven, noe som innebærer at noe av nyansen i vokaler, gitarer og horn forsvinner.”

“Disse elementene i musikken kunne ikke høres så tydelig som i bedre høyttalere. Diskant, som cymbaler, kommer ikke godt nok frem, men HomePod spilte ganske høyt i et mellomstort rom.”

Dette er det stikk motsatte av det vi mener. Å lytte til HomePod høres mer ut som å ha på seg mellomklasse hodetelefoner: man hører alle instrumenter mye klarere enn i tilsvarende høyttalere som ikke sikter seg inn mot nøytral studio-lyd. Noe ingen andre i prisklassen jo gjør.

Vi sier ikke at det er et lydbilde alle elsker eller at det er den morsomste måten å oppleve musikk på, men at den ikke gjengir nyanser er milevis unna vårt inntrykk.

Vi kommer tilbake med en fullverdig anmeldelse i kombinasjon med 3D-lydopptak av HomePod og fem andre konkurrenter (inkludert Google Home og Sonos One (som vi allerede har testet).

 

Kilde:
Consumer Reports

Annonse


Annonse


Annonse